Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

Türk Dünyası'nın Kalbi Niğde'de Attı

Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali, Niğde'de Ömer Halisdemir Üniversitesi Konferans Salonunda yapıldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyetinin proje ortağı olduğu Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun hazırlamış olduğu dereceye giren belgesel filmlerin gösterimleri yapıldı. Programa yoğun katılım dikkat çekti.




Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir, Osmaniye Gazeteciler Cemiyet Başkanı İsrafil Avcı, Ceyhan Gazeteciler Cemiyet Başkanı Şahin Özer STK ve Siyasi Parti Temsilcileri, Akademisyenler, Öğretim Üyeleri, Basın Mensupları ile Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda konuşan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, kısa belgesel filmlerle farklı coğrafyada yaşayan Türklerin kendi öz değerlerinin ortaya çıkarılarak Türk dünyası ve kültürüne kalıcı hizmet sunulmasının hedeflendiğini ve kitle iletişim araçlarının önemine değinen Şimşek; “günümüzde kitle iletişim araçları bilginin kolay ve hızlı elde edilmesi anlamında büyük bir öneme haizdir. Bu kitle iletişim araçları arasında ise sinemanın önemi yadsınamaz. İşte bu anlayış doğrultusunda bu festivaliler ve meydana getirilen eserler büyük anlamlar taşıyor. Yapılan bu kısa belgesel filmlerle; Hem Türk coğrafyasının ortak kültürel değerleri ortaya çıkarılıyor. Hem de bu değerler gelecek nesillere aktarılıyor. Umuyorum ki düzenlenen bu festivaller, ilerleyen yıllarda daha gelişerek, daha kurumsallaşarak ve daha geniş bir perspektifle devam eder.” dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ise sinemanın farklı dilleri, gelenekleri, yaşam tarzlarını görsel ortamda izleyiciye sunduğunu ifade ederek "Bu coğrafyanın değerlerini anlatan etkinliklerin üniversitemizde paylaşılmasından mutluluk duyuyoruz. Kültür ve sanat içerikli programlara ev sahipliği yapmaya her zaman gayret göstereceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Projeye destek veren kurumlara ve kişilere teşekkür eden Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi eski Rektörü Prof.Dr.Adnan Görür'e Teşekkür Plaketi takdim etti. Program dereceye giren kısa filmlerin izleyicilere tanıtılması ile devam etti.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan,Özbekistan, Türkmenistan, İran, Kosova, Rusya, Tataristan, Yakutistan, Başkurdistan, Hakasya, Çuvaşistan, Kabardey Balkar, Gagavuzya ve Irak Kerkük'ten filmlerin yer aldığı festivalin ödül töreni 30 Eylül'de İstanbul Üniversitesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmişti.

Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivalinin; Niğde gösteriminden sonra , 26-27 Ekim'de Kazakistan Al Farabi Üniversitesi'nde, 30-31 Ekim'de Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi'nde ve son olarak 6-7 Kasım tarihlerinde Saraybosna Üniversitesi'nde gösterimleri yapılacak.








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya