Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

2. TÜRK DÜNYASI FİLM HAFTASI FİLM GÖSTERİMLERİ 17- 18 -19 ARALIK 2019 TARİHLERİNDE İSTANBUL'DA YAPILDI

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu, Avrasya Kültür Sanat Derneği ve Türk Dünyası Sinemacılar Birliğinin Müştereken Organize ettiği Kültür Bakanlığı Sineme Genel Müdürlüğü himayelerinde, Beyoğlu Belediyesi ve İBB Kültür AŞ’nin katkılarıyla SE-SAM, FİLM-SAN vakfı, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonunun Desteklediği Türk Dünyasından Ödüllü filmlerin Türk Dünyası Film Haftası Film Gösterimleri 17- 18 -19 Aralık 2019 Tarihlerinde İstanbul’da İBB Ali Emiri Kültür Merkezinde yapıldı.




 

Türk Dünyasından ödüllü Filmlerin Gösterimi büyük ilgi gördü.

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu,  Avrasya Kültür Sanat Derneği ve Türk Dünyası Sinemacılar Birliğinin Müştereken Organize ettiği Kültür Bakanlığı Sineme Genel Müdürlüğü himayelerinde, Beyoğlu Belediyesi ve İBB Kültür AŞ’nin katkılarıyla SE-SAM, FİLM-SAN vakfı,  Avrasya Türk Dernekleri Federasyonunun Desteklediği Türk Dünyasından Ödüllü filmlerin Türk Dünyası Film Haftası Film Gösterimleri 17- 18 -19 Aralık 2019 Tarihlerinde İstanbul’da İBB Ali Emiri Kültür Merkezinde yapıldı.

 

17 Aralık 2019 Tarih saat 17.00’da Film Gösterimi Galası açılış Kokteyli ile başladı. Açılışta Konuşan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Menderes Demir,  Film Haftasını Yapmalarının amaçlarının Geniş bir coğrafya engin bir kültüre sahip olan Türk Dünyasının Doğu Türkistan’dan Avrupa içlerine kadar tüm Türk dünyasını filmlerini İstanbul da Türk İzleyicisi ile buluşturarak Türk Dünyasının kardeşlik hukukunun artırılması ve kardeşlerin filmler vasıtasıyla buluşmalarını sağlamak diyerek bu gösterimlerin diğer Türk Devletlerinde ve Özerk Türk Cumhuriyetlerinde devem edeceğini söyledi.

 

Daha sonra söz alan Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Yürütme Kurulu Başkanı Hocakulu Narliyev: Film Hatası ve Film Gösterimlerinin önemini anlatarak Türk Dünyası sinemacılarını ve film yapımcılarını bu tür etkinliklerde bir araya getireceklerini söyledi.

Türk sinemasının 105 Yılı münasebetiyle SE-SAM Başkanı Yılmaz Ata Deniz’e Türk Sinemasına Katkılarından dolayı Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Yürütme Kurulu Eşbaşkanı Duayen sineme oyuncusu Serdar Gökhan tarafından teşekkür plaketi verildi. FİLMSAN Vakfı Başkanı Engin Çağlar’a Teşekkür plaketini Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Yürütme kurulu Başkanı Hıocakulu Narliyev taktim etti.

 

Yönetmenliğini Mitsutoshi Tanaka’nın yaptığı Japonya-Türkiye ortak Yapımı Ertuğrul 1890 Filmi gösterimi gerçekleşti.

Gösterime  Azerbaycan İstanbul konsolosu Hayyam Taşdemir, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Sekreteri Kahraman Halisçelik, SESAM Başkanı Yılmaz Atadeniz, FİLMSAN Vakfı Başkanı Engin Çağlar, TDSBYKB Başkanı Hocakulu Narliyev  (Türkistan) TDSBYK Eş Başkanı Serdar Gökhan, TDSBYK Genel Sekreteri Oktay Mir Gasım (Azerbaycan) , TDSBYK Üyesi Milyauşa Aytuganova (Tataristan), TDSBYK Üyesi Kanat Torabay  (Kazakistan), TDSBYK üyesi  İliyas Bagıtoriye (RF.Dagıstan), TDSBYK Üyesi Sadık Şerniyaz (Kırgızistan), TDSBYK Üyesi Ulugbek  Abdullayev (Özbekistan) Elmas KILIÇ film Yönetmeni Rustam Abdrashov (Kazakistan)  Kazakistan Sinema Genel Müdürü  Arman Assenov  Ağacın Şarkısı  Yönetmeni Tatıana Petrik , (Rusya) Özbek Film Genel Müdürü  Fatih Djalalov (Özbekistan), APİPE Filmi Yönetmeni Rakhımov Ilshat (Tataristan) Tacikistan Sineme Genel Müdürü Nosir Rahmon , KKTC Yönetmen Mehmet Aykut İncirli, TDFBYK Üyesi Edogan Erdogdu, TDBFF Yurtdışı Direktörü Bayram Bayrammuhamedov, Yönetmen Alihan Erbaş Türk Dünyasından Çok sayıda kültür sanat insanı katıldı.

Türk Dünyası Film Haftası Film Gösterimlerinde: Hakasya’dan MUMYA, Kırgızistan’dan AGACIN ŞARKISI, Kazakistan’dan ELMAS KILIÇ, Türkmenistan’dan CEMALİN AGACI, Tataristan’dan APİPE, Özbekistan’dan PORİZOT, Yakutistan’dan ÜSTÜMDEN GÜNEŞ BATMIYOR,  Azerbaycandan NEHRİN AKINTISI Şarkısı filmleri beğeniyle izlendi.

TÜRK DÜNYASI MAHALLESİNDE İBB KÜLTÜR AŞDEN YEMEK

Film Haftasına Destek Veren İBB Kültür Aş Etkinlikler Müdürü Sinan Bolak’ın ev sahipliğinde Türk Dünyası Kültür Mahallesinde akşam yemeği vererek misafirleri ağırladı. Kazakistan Çadırında Yemekten sonra Azerbaycanlı sanatçı Aida Gülizar nefis bir dans icra etti. Ardından MÜZİSYEN Bünyamin Aksungur Türk Dünyası Müziklerinden nefis bir müzik resitali sundu.

DİRİLİŞ ERTUGRUL DİZİSİNİN ÇEKİLGİĞİ FİLM PLATOSU MUHTEŞEM

Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Üyeleri ve Türk Dünyasından Yapımcı Yönetmen ve Bürokratlar son Yıllarda Türkiye de Müstesna tarihi TV dizisi ve dünyada da beğeni ile izlenen Diriliş Ertuğrul Filminin çekildiği platoları gezdiler. Geziyi Diriliş dizisinde Süleyman Şah Karakterini Oynayan Türkiye’nin maderi iftiharı efsane oyuncu, aynı zamanda Türk Dünyası Sinemacılar Birliği Eşbaşkanı Serdar Gökhan tertip etti. Platoda misafirleri ağırlayan ve çalışmalarla ilgili bilgi veren Bozdağ Film Yönetim Kurulu Başkanı Yapımcı Mehmet Bozdağ platonun Türk dünyasını film çekimleri dahil eğitim çalışmaları içinde açabileceklerini ifade etti.

Misafirlere set gezisinde Bozdağ Film Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Özçelik,  Bozdağ Film Genel Müdürü Bilgehan Özen ve Filmin Yönetmeni Metin Günay platoda çekimlerinin yapıldığı mekanları gezdirerek bilgi verdiler.

Film seti gezisinden çok etkilenen misafirler Tarihi Film çekimleri için bu mekanları kullanabileceklerini ifade ettiler.








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya