Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

6.TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ YAPILIYOR

Profesyonel ve Öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride yapılacak olan 6.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali’nin bu yıl ki teması “Türk Kültürü ve Türk’ün Dünyaya Bakış Açısı” olarak belirlendi. Dereceye giren belgeseller “Dilde Birlik 9 ülke 9 şehir 1 Festival sloganı ile dokuz farklı ülkede gösterilecek. Yarışmanın son müracaat tarihi 30 Ağustos 2021’dir.




Konuyla ilgili Festival Tertip komitesi başkanı Menderes Demir şu açıklamayı yaptı ”Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu’nun öncülüğünde devlet kuruluşları, üniversiteler, meslek örgütlerinin proje ortaklığı ve destekleri ile Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışmasının 6.’si gerçekleştiriliyor, Türk Dünyası 2021 yılı belgeselini seçiyor. Profesyonel ve Öğrenci kategorilerinde gerçekleştirecek Festival ve Yarışmasına müracaatlar başlamış olup; son Müracaat tarihi 30 Ağustos 2021’dir. Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak dünyanın en eski ve yaygın kültür miraslarından birini Türk kültürünün temsil ettiğini düşünüyoruz. Türk kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak ve bu mirası yaşatmak önemli sorumluluklarımızdan birisidir. Türk kültürünün profesyoneller ve genç nesiller tarafından belgelenmesi/tanınması her geçen gün değişen-dönüşen dünyada iz bırakmak açısından önem taşımaktadır. Bu maksatla Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışmasını gerçekleştiriyoruz.


Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Macaristan ve Makedonya başta olmak üzere; özerk Türk Cumhuriyetleri, Tataristan, Çuvaşistan, Başkurdistan, Tuva, Yakutistan, Dağıstan, Hakasya ve akraba topluluklarının katımı ile.


6. Türk Dünyası Belgesel film festivali ve belgesel film yarışması 02 Ekim 2021 Türkiyede Gala ödül törenini ve gösterimlerini yapıp; 6 Türk cumhuriyeti ve 3 Türk bölgesinde derece alan Filmlerin gösterimi gerçekleştirilmeyi amaçlıyoruz. Proje ortaklarımız; Türkiye’den İstanbul, Niğde Ömer Halisdemir, Gümüşhane,Osmaniye Kork Ata,Karabük ve Yozgat Bozok Üniversiteleri; Azerbaycan’dan Bakü Devlet, Azerbaycan Medeniyet ve İnce Sanat, Kazakistan’dan Kazak Milli Al Farabi, Kırgızistan’dan Kırgızistan-Türkiye Manas, Makedonya’dan Amerikan Fon, KKTC’den Yakın Doğu üniversiteleri, Özbekistan Taşkent Devlet Medeniyet ve Sanat Enstitüsü ile Kazakistan Jürganov Kültür Sanat Akademisi’dir.


Proje destekçilerimiz; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, TİKA, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Yunus Emre Enstitüsü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültür A.Ş’dir.


Projemize katkı veren sivil toplum örgütleri ve yayın kuruluşları; Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı, SE-SAM,FİLM-SAN Vakfı, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Azerbaycan Matbuat Şurası, Kırgızistan Han Tangrı Vakfı’dır. TRT Avaz TV, Türkmeneli TV, Kırgızistan-ASİA TV, Kazakistan EL ARNA TV, KKTC Bayrak RadyoTV, Genç TV, Türkiye-Mercan TV, Aksu TV, Fırat TV, BRTV’nin yayın desteği ile gerçekleştirecektir.
Festivalle ilgili Geniş bilgi www.turkbelgesel.com sitesinde.Müracaatlar info@turkbelgesel.com adresleri üzerinden yapılabilmektedir. Yarışmanın son müracaat tarihi 30 Ağustos 2021”dedi








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya