Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

6.TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİNE REKOR KATILIM 226 FİLM MÜRACAT ETTİ

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonunun öncülüğünde yapılan Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinin altıncısına rekor katılım. Türk Dünyasının tüm bölgelerinden Film müracaat etti.




Türkiye başta olmak üzere yedi Türk Cumhuriyeti, Özerk Türk Cumhuriyetleri Türk ve Akraba topluluklarından katılımların olduğu Festivalin yarışması Öğrenci ve Profesyonel olmak üzere iki bölüm şeklinde yapılıyor. Bu yılki Festivalin teması " Dünya Dili Türkçe " Festivale gelen 226 Filmden 95 film tema ve şartnameye uygun olarak yarışmaya giriyor. Yarışmaya katılan filmler Festivalin proje ortağı olan üniversitelerden oluşan Radyo TV ve Sinema bölümü öğretim üyeleri tarafından izlenecek. 12 Öğrenci 12 Profesyonel olmak üzere 24 film finalist film olarak değerlendirilecek bu filmler arasında ilk üç profesyonel ve öğrenci filmlerinden 2021 yılı Türk Dünyası en iyi öğrenci ve profesyonel filmi ile en iyi ikinci ve üçüncü filmler seçilecek. Ayrıca dört özel ödülde yarışmaya katılan filmler arasından tespit edilecek.

Ödüller ve Gösterimi yapılacak filmler Türkiye’de 2021 yılı Ekim ayının içerisinde yapılacak gala ödül töreniyle sahiplerini bulacak. Yine film gösterimleri Proje ortağımız üniversite ve Sinemalarda gösterilecek.

Festivale katılan filmlerden oluşan Film seçkisi Türkiye’den sonra, "Dünya Dili Türkçe”  9 Ülke 9 şehir 1 Festival sloganı ile Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Makedonya, Kosova, Macaristan, Bosna Hersek ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde gösterime çıkacak.








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya