Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali Yarışmasına Yoğun İlgi

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun organize ettiği, çeşitli devlet kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile iş dünyasının desteklediği Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali ve Yarışmasının basın lansmanı İstanbul'da yapıldı.




Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonun organize ettiği, çeşitli devlet kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile iş dünyasının desteklediği Türk Dünyası 2. Belgesel Film Festivali ve Yarışmasının basın lansmanı İstanbul'da yapıldı.

Türk Dünyası Film Festivalinin amacı; dünya üzerinde yaşayan Türklerin geniş coğrafyaya yayılan coğrafi durumunu ve engin bir kültüre sahip olan değerlerini öncelikle Türk ve akraba topluluklarına akabinde de dünyaya sunmak ve bu güzelliklerle insanlığı buluşturmak. Bu işi yapmakta ki amacımız, mensup olduğumuz millet ve akraba topluluklarımızın arasındaki kardeşlik dostluk hukukunu geliştirmek, tanışıklıyı artırmaktır.

Festival ve Yarışma ile ilgili Yürütme Kurulu Başkanı Menderes DEMİR şu açıklamayı yaptı. "Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu olarak ilkini 2016 yılında 5 ülke 7 gösterim 1 festival şeklinde gerçekleştirdiğimiz Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ve Yarışmasının ikincisini yapıyoruz. Gala ve ödül töreninin İstanbul'da olacağı 7 ülke 18 gösterim olarak planladığımız Türk Dünyası 2.Belgesel Film Festivali ve Yarışmasının müracaatları 17 Nisan 2017 tarihinde federasyonumuz genel merkezinde başladı. 28 Ağustos 2017 tarihine kadar müracaatları kabul edeceğimiz yarışmanın bu yıl geçtiğimiz yıldan farklı olarak yarışmayı, profesyonel ve öğrenci kategorisi olarak ikiye ayırdık. Bu yılki konusu da geçtiğimiz yılda olduğu gibi "Türk Kültürü ve Türkün Dünyaya Bakış Açısı" olacaktır. Festivale müracaat eden filmlerimizin ön seçici kurulu, proje ortağımız olan 6 Türk Cumhuriyeti Üniversitelerinden Radyo Televizyon Bölümü konusunun uzmanı olan öğretim elamanlarından oluşacaktır. Seçici kurul, müracaat eden filmleri on ikiye düşürecektir. Bu filmler 27-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Gala ödül töreni öğrenci buluşması filim atölyesi Türk Dünyası yapımcıları çalıştayından sonra yine 7 Türk Cumhuriyetinde oluşan jüri üyelerimiz ilk üç ve diğer ödül alan filmleri belirleyecektir. Belirlenen bu filmlerin gala ve ödül töreni, devlet büyüklerimizin, sinemacı, belgeselci, sanat kültür adamı ve halkımızın katılımı ile sahiplerini bulacaktır".

BELGESEL FİLM GÖSTERİMLERİ

Türkiye'de İstanbul Üniversitesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Marmara Üniversitesi (Türkiyat Araştırma Enstitüsü), Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi, Azerbaycan Bakü – Devlet Üniversitesi, Kazakistan – Alfarabi Üniversitesi, Kırgısiztan – Türkiye Manas Üniversitesi, Bosna Hersek Üniversitelerinin proje ortaklığı ile gösterimlere sunulacaktır. Ayrıca bu ülkelerde sivil toplum örgütleri ve belediyeler vasıtası ile halk gösterimleri yapılacaktır. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Türksoy TİKA, Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı, Belediyelerimiz, Sivil Toplum Örgütlerinin katkılarıyla gerçekleştiriyoruz. Destek veren proje ortağımız olan kurum ve kuruluşları yetkililerinin danışma kurulu üyesi olduğu Festival Yürütme Kurulunun Federasyon Yönetim Kurulu ile ülkelerden sorumlu kişiler oluşturmaktadır. Projemizin festival direktörlüğünü Bayram Muhammedov yaparken jüri üyelerimizin başkanlığını ünlü Türkmenistanlı Yönetmen Hocakulu Narliyev yapıyor.








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya