Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

Türk Dünyası 3. Belgesel Film Festivali Ödülleri Sahibini Buldu

Türk Kültürü ve Türk’ün Dünyaya Bakış Açısı konulu belgesel film yarışmalarına 140 yönetmen kendi branşlarında yarışmacı olarak katıldı.Türk Dünyasının farklı ülkelerinden yarışma için özel olarak gelen jüriler tarafından yarışmanın ilk turu sonrasında 12 profesyonel , 12 öğrenci yarışmacı finale kaldı




Türk Dünyası 3. Belgesel Film Festivali Ödülleri Sahibini Buldu.
Özbekistan ve Türkiye Birincilik Ödüllerini kazandı.

Türk Dünyası Belgesel Film Festivali ödülleri 06 Ekim 2018 tarihinde İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Ordinaryüs Prof. Dr. Cemal Bilsel Konferans Salonu’nda sahiplerini buldu. ‘
Sergi açılışı ve İstiklal Marşı’ndan sonra programın düzenleyicilerinden TDGF Başkanı Menderes Demir açılış konuşmalarında Türk Dünyası Belgesel Filmleri Festivali’ni düzenlemekteki amaçlarını ‘’ Türk Dünyası geniş bir coğrafyaya, engin bir kültüre sahip olan bir ailedir. Bu ailenin öz ve kök değerlerini belgesel marifetiyle ve belgeselci gözüyle öncelikle kendi akrabalarımıza sonra da Dünya’ya aktarmak maksadıyla Türk kültürü ve Türk’ün Dünya’ya bakış açısı konulu belgesel film festivalini düzenliyoruz. ’’ şeklindeki sözleri ile dile getirmiştir. 
Türk Kültürü ve Türk’ün Dünyaya Bakış Açısı konulu belgesel film yarışmalarına 140 yönetmen kendi branşlarında yarışmacı olarak katıldı.Türk Dünyasının farklı ülkelerinden yarışma için özel olarak gelen jüriler tarafından yarışmanın ilk turu sonrasında 12 profesyonel , 12 öğrenci yarışmacı finale kaldı.
Profesyonel yönetmenler tarafından finale kalan filmler arasından Özbekistan’dan yarışmaya katılan yönetmenliğini Ali HAMRAYEV’in yaptığı ‘’Seni Unutmadım’’ filmi birincilik kazandı. Profesyonel kategoride ikincilik Ödülünü Irak’tan Didem Şahin’in yönettiği ‘’Men Türkmenem Men Begem’’ filmi alırken, üçüncülük ödülünü ise Türkiye’den yönetmen Kaan Atilla TAŞKIN ‘’Karadeniz’in Yalnız Nineleri’’ filmi ile kazandı.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Öğrenci kategorisinde birinciliği Türkiye’den yönetmenliğini Batuhan Kurt’un yaptığı ‘’Kurbağa Avcıları’’ filmi alırken, ikincilik ödülünü ‘’Saksak: Bir Tütün Belgeseli’’ filmi ile Turan Kubulay layık görüldüler. Aynı kategoride üçüncülük ödülü ise Kırgızistan’dan yarışmaya ‘’Kadın Dünyası’’ filmiyle katılan Cibek Abdullabaeva’nın olmuştur.
Ayrıca program dahiline Jüri özel ödülleri de bu gece sahiplerini bulmuştur. Türk Konseyi İpekyolu Özel Ödülü ‘nü ‘’Sen Adam mısın’’ filmiyle Alihan ERBAŞ ve Harun KÖYBAŞI alırken, Türk Kültürü ve Jüri Özel Ödülünü ‘’1916 Milli Mücalesi’’ filmiyle Kırgızistan’dan yarışmaya katılan Tilek Murataliev, Türk Dünyası Cengiz Aytmatov Özel Ödülü ise ‘’2 Dil1 Armoni’’ile Azerbaycanlı yönetmen Najiba ABBASOVA’ya verilmiştir.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Yaşam Boyun Onur Odülü ise sevilen aktör Serdar Gökhan layık görülmüştür.








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya