Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

TÜRK DÜNYASI 4.BELGESEL FİLM FESTİVALİ AZERBAYCAN GÖSTERİMLERİ YAPILDI

Azerbaycan Devlet İnce Sanat Üniversitesi Ve Hedef Eğitim kurumlarında dereceye giren filmleri yüzlerce sanat sever izledi. Türk Dünyası 4.Belgesel Film Festivali Gala Ve Ödül Töreni 05 ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Trt Tepebaşı stüdyosundan canlı yayınlanan programda 2019 yılı ödülleri sahiplerini buldu.




Azerbaycan Devlet İnce Sanat Üniversitesi Ve Hedef Eğitim kurumlarında dereceye giren filmleri yüzlerce sanat sever izledi.

Türk Dünyası 4.Belgesel Film Festivali Gala Ve Ödül Töreni  05 ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Trt Tepebaşı stüdyosundan canlı yayınlanan programda 2019 yılı ödülleri sahiplerini buldu.

Öğrenci kategorisinde Kırgızistan Ayana filmi birinci olurken profesyonel kategoride Türkiye’den Yüzleşme birinci oldu .

Ödül alan filmler ilk başta Azerbaycan’da izleyici ile buluştu .

Azerbaycan Devlet İnce  Sanat Ve Medeniyet Üniversitesinde gösterim yapıldı ilk gösterim öğrenci kategorisinde Yaşanan Tarih filmi izlendi.

Yönetmenliğinin aydın Necebof’un aynı üniversitenin öğrencisi olması üniversite Rektörü Prof.Dr.Hanım  Ceyran Mahmudova başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı .

Aydın Necefov’un ödülü rektör Mahmudov ve Azerbaycan Büyükelçiliği Kültür Ve Turizm Müşaviri İrfan Çiftçi tarafından verildi.

Törende konuşma yapan Rektör Türk Dünyası Belgesel Film Festivalinin iki yıldır proje ortaklığı yaptıklarını önümüzdeki yılda proje ortaklıklarının devam edeceğini bildirdi.

Gösterimlerde konuşma yapan Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu Başkanı Menderes Demir üniversitelerle çalışmaktan çok mutlu olduklarını .

Azerbaycan’da ,Azerbaycan Bakü Devlet İnce Sanat Ve Medeniyet Üniversiteleri ,Matbaat Şurası, Hedef Eğitim Kurumları Ve Azerbaycan Ve Diğer Türk Halkları Merkezi ile ortak çalışmalardan memnun olduğunu ifade ederek.

Bu çalışmaların geniş bir coğrafyada engin bir kültüre sahip olan Türk milletinin kardeşlik hukukunu arttırmak ve birlikte çalışma yollarını aralamak olduğunu ifade ederek .

Her daim yanımızda olan Türkiye Cumhuriyeti Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral Beye ,İrfan Çiftçi’ye Bakü Devlet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Elchin Babayeve ,Azerbaycan Devlet İnce Sanat Ve Medeniyet Üniversitesi Başkanı Prof.Dr. Hanım Ceyran Mahmudov’a, Matbaat Şurası Başkanı Eflatun Amoşav’a ,Azerbaycan Ve Türk Halkları Merkezi Başkanı İlhan İsmayılov ve Genel Sekreter Ilgar İlgine ,Hedef Eğitim Kurumları Genel Müdürü Şamil Sadıkov’a Teşekkür Etti. 

 








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya