Dilde Birlik 9 Ülke 9 Şehir 1 Festival

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ŞÖLENİ BAŞLIYOR 6.TÜRK DÜNYASI BELGESEL FİLM FESTİVALİ YAPILIYOR

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı tarafından ortaklaşa yapılacak olan 6.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'ne katılım başvuruları başladı.




Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı tarafından ortaklaşa yapılacak olan 6.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali'ne katılım başvuruları başladı.

 

Konuyla ilgili Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu ve Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Menderes Demir yaptığı açıklamada : ”Devlet Kurumlarının, Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin,Üniversitelerin,Meslek kuruluşlarının,sivil toplum örgütlerinin, basın kuruluşlarının  Proje ortaklığı ve  destekleri ile yapılan "6.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali" başvuruları 23 Nisan 2021 Tarihi itibari ile başladı. Başvurular 30 Ağustos 2021 tarihine kadar sürecek.

 

Türkiye’de Ekim ayında gala, ödül töreni ve dereceye giren filmlerin gösterimleri ile başlayan festival, finale kalan ve ödül alan filmlerin; Türkiye'de, Azerbaycan'da, Kazakistan'da ,Kırgızistan'da, Özbekistan'da, Makedonya'da,Macaristan'da,Bosna-Hersek'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde “Dilde Birlik 9 ülke 9 Şehir 1 Festival” sloganı ile yapılacak gösterimlerle sona erecek.

 

Profosyonel ve Öğrenci Katagorisinde yapılacak festivale katılacak filmlerin teması ”TÜRK KÜLTÜRÜ VE TÜRK'ÜN DÜNYAYA BAKIŞI” olacak. Ayrıca bu yıl Yunus Emre ve Türkçe dil bayramımız etkinliklerine uygun olarak “DİLDE BİRLİK” sloganı ile festivalde Yunus Emre'yi, Hacı Bektaşi Veli'yi ve Ahi Evran'ı anlatan filmlerin gösterimleri de yapılacak.

 

www.turkbelgesel.com sitesinden katılım şartları öğrenilip gerekli belgeleri  info@turkbelgesel.com adresine gönderilerek festivale katılım başvurusu yapılabilecek.

 

Türk Dünyası'nda büyük bir heyecan yaratan ve Gaspıralı'nın vurguladı gibi  "Dilde, fikirde ve işte birlik" fikrinden hareketle Türk Dünyası'nın bağlarını ve kardeşliğini pekiştirecek ve ayrıca bünyesinde belgesel film bölümünün de yer alacağımız “TÜRK DÜNYASI FİLM FESTİVALİ” yapılacak” dedi.








Son Haberler

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali Niğde Gösterimleri Yapıldı

Türk Dünyası Ödüllü Film Gösterimleri Sivasta

TÜRK DÜNYASI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARI AZERBAYCAN’DA TOPLANDI

2023 YILI AZERBAYCAN BAKÜ PROGRAMLARI BAŞARI İLE TAMAMLANDI

8. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali 2023 Yılı Ödülleri Sahiplerini Buldu



İletişim

Türk Dünyası Kültür Sanat ve Sinema Vakfı

Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu

Genel Merkez

Asmalı Mescit Mahallesi İstiklal Cad .Sofyalı Sokak No:20/21 Beyoğlu/İstanbul Türkiye‎

+90 (312) 417 32 21

+90 (532) 068 43 71

info@tdgf.org.tr

Osmaniye Şube

İstiklal Mah. Tülücüler Sok. Baloğlu Pasajı Kat:3 No:3 - Merkez / OSMANİYE

tdgf16@hotmail.com

 



Türk Dünyası Belgesel Film Festivali T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından organize edilen bir etkinliktir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, 5224 sayılı yasa gereğince Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'ndan alınan izinle düzenlenmektedir.
Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Sanatsal Etkinlikler Komisyonu'nun film festivalleri için belirlemiş olduğu ilkeleri benimser.
2018 © Tüm hakları saklıdır. Web Tasarım oramedya